U bent hier: Home / Actueel / Nieuws / 2018 / Unexposed. Fotografie in KADOC

Unexposed. Fotografie in KADOC

Het Leuvense fotografieplatform Unexposed wil fotografie een volwaardige plaats geven in het Leuvense culturele landschap en een forum bieden aan iedereen in Leuven en omgeving met een uitgesproken interesse voor fotografie. Van 7 tot 23 september organiseert het de derde editie van ‘Unexposed Fotocircuit’. Op vier locaties, waaronder KADOC, kunt u zelden of nooit eerder getoond werk van binnen- en buitenlandse fotografen zien.

In KADOC ging Unexposed in op onze vraag om de overzichtstentoonstelling over Gilbert d’Haen, die in de kapel te zien is, als uitgangspunt te nemen. D’haen was een selfmade fotograaf. Nadat hij het seminarie had verlaten, maakte hij noodgedwongen van zijn hobby, fotografie, zijn beroep, met succes. In de pandgangen toont Unexposed vanaf 7 september het traject van vier fotografen die elk vanuit een andere discipline of interesse een bijzondere aandacht voor de fotografische beeldtaal zijn gaan ontwikkelen en die vervolgens vakkundig hebben ingezet om er maatschappelijk, artistiek en/of professioneel mee aan de slag te gaan: Karina Brys (1959), Nganji Mutiri (1980), Jakob Ulens (1981) en Herman Vanaerschot (1955).

Naast KADOC doen ook Huis Oosterlynck (met Baudoin Lotin) en Fotogalerie ’t Oogenblik (met Dominique Genin) mee, terwijl de Romaanse Poort met PhotoTWENS opnieuw de kaart trekt van een nieuwe generatie fotografen. Meer informatie vindt u hier.