U bent hier: Home / Publicaties

Publicaties

KADOC valoriseert op diverse manieren het erfgoed dat het bewaart. Publicaties zijn daartoe bij uitstek het middel.

De manuscripten worden internationaal beoordeeld via een Editorial Board en via peer reviewing.
Indien u bij KADOC een publicatievoorstel wil indienen, vindt u hier de nodige informatie en een formulier.

KADOC publiceert drie wetenschappelijke reeksen die door Universitaire Pers Leuven worden uitgegeven: KADOC Studies, KADOC Studies on Religion, Culture & Society en KADOC Artes. Het gaat meestal om bundels die het resultaat zijn van workshops en colloquia, of om doctoraten.

De (vierde) reeks Diversen bevat vooral het resultaat van ‘onderzoek in opdracht’ en wordt in samenwerking met KADOC door andere organisaties en uitgeverijen op de markt gebracht.

In de EXPO-reeks ten slotte verschijnen publicaties die gemaakt zijn naar aanleiding van de tentoonstellingen die KADOC aanbiedt.

Daarnaast verzorgt KADOC de eindredactie en vormgeving van het Nederlands-Vlaamse tijdschrift Trajecta. Religie, cultuur en samenleving in de Nederlanden. Losse nummers kunt u hier bestellen.

Meer informatie vindt u via de pagina's per reeks. Klik hier voor een volledig alfabetisch overzicht.

Studies

Studies RCS Artes Diversen Expo Trajecta

KADOC infomeert verder via vier nieuwsbrieven: de papieren KADOC-Nieuwsbrief (die ook in digitale vorm kan worden gelezen), de jaarlijkse i-Nieuwsbrief (met een digest uit de papieren Nieuwsbrief), een e-Nieuwsbrief en een r-Newsletter.