Over ons

over_ons

Welkom op de website van KADOC. Maak in het kort kennis met het centrum. Of lees meer over de doelstellingen, bestuur en organisatie, de geschiedenis en over het gebouw waarin het centrum is gevestigd. In deze rubriek kan je ook terecht voor het adres, de openingstijden en de beschikbare vacatures.

Erfgoed

erfgoed

KADOC verzamelt en ontsluit erfgoed (monografieën en tijdschriften, audiovisuele documentatie en archief) m.b.t. de interactie tussen religie, cultuur en samenleving in Vlaanderen in zijn Belgische en internationale context en dit vanaf de tweede helft van de 18de eeuw. In deze rubriek vind je een overzicht van het op KADOC bewaarde erfgoed.

Leeszaal

leeszaal

In de leeszaal ben je welkom voor de raadpleging van het erfgoed. Maar je kan ons ook steeds contacteren met inhoudelijke vragen. In deze rubriek vind je de nodige informatie voor een bezoek aan de leeszaal.

Onderzoek

onderzoek

KADOC is een interfacultair centrum van de KU Leuven. Het stimuleert en onderneemt multidisciplinaire onderzoeksinitiatieven, met focus op het centrale themaveld religie, cultuur en samenleving. In deze rubriek vind je uitgebreide informatie over de onderzoeksactiviteiten van het centrum.

Activiteiten

activiteiten

Deze rubriek maakt je wegwijs in de publieksactiviteiten die KADOC organiseert: colloquia en studiedagen, tentoonstellingen en concerten.

Publicaties

publicaties

Informatie over het volledige boekenfonds van KADOC vind je in deze rubriek. De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd in de reeks KADOC-Studies, KADOC-Artes en KADOC Studies on Religion, Culture and Society. Het in opdracht van derden verrichte onderzoek vindt zijn plaats in de reeks KADOC-diversen.
Catalogi van tentoonstellingen vinden hun plaats in de reeks KADOC/EXPO. Inventarissen, werkinstrumenten en repertoria worden gepubliceerd onder de reeksnaam Inventarissen en repertoria.

Nieuws

activiteitenWil je op de hoogte blijven van de werking van KADOC? Dan krijg je in deze rubriek toegang tot onze nieuwsberichten. De KADOC-Nieuwsbrief bericht over de diverse domeinen waarop het KADOC actief is.
Maandelijks kan u onze e-nieuwsbrief lezen en jaarlijkse geven we een internationale nieuwsbrief uit.
Lees ook onze Aankondigingen!

Contact

contact

Hier kan je terecht voor het opzoeken van contactgegevens of het stellen van vragen.