U bent hier: Home / Actueel / Nieuws / 2017 / Het einde van Utopia. Nog tot 17 januari

Het einde van Utopia. Nog tot 17 januari

Het grootse Leuvense stadsfestival Utopia zit er bijna op. Nog tot en met 17 januari kunt u de verschillende tentoonstellingen in het kader van Utopia bezoeken.

In KADOC kunt u nog terecht voor De utopie van een missie. Deze tentoonstelling focust op enkele grote negentiende-eeuwse missieprojecten, waarvan sommige totaal vergeten zijn. U maakt kennis met Pieter Jan De Smet en ‘zijn’ Indianen in Noord-Amerika, Guido Gezelle en zijn vervlogen droom van de Noordpoolmissie, pater Damiaan op Molokaï, de christen dorpen van de scheutisten in China en van de kapucijnen in de islamitische Punjab, de kapelhoeven van de jezuïeten in Congo en de herleving van het benedictijnse ideaal in Brazilië. U kunt de tentoonstelling niet alleen tijdens de komende werkdagen bezoeken, maar ook op zondagnamiddag. En wie niet kan komen, raden we het expoboekje aan.

De utopie van een missie kunt u combineren met de tentoonstelling Op zoek naar Utopia in Museum M. Gezien het grote succes daar kunt u best uw ticket online boeken. Zo bent u er zeker van dat u van de 80 topstukken kunt genieten. En indien u er dan toch bent, kunt u een combiticket nemen om de tentoonstelling Utopia & More in de universiteitsbibliotheek mee te pikken.