U bent hier: Home / Actueel / Nieuws / 2017 / KADOC in 2017. Onze plannen

KADOC in 2017. Onze plannen

Alle medewerkers van KADOC wensen u een bijzonder mooi en vreugdevol 2017. Misschien kan KADOC daaraan zelfs in bescheiden mate bijdragen met zijn plannen voor het nieuwe jaar. We schetsen hier enkele krachtlijnen.

Belangrijke nieuwe erfgoedgehelen – archief, beeldarchief en/of bibliotheek – zullen worden ontsloten, zoals die van de Belgische conventuelen, de ursulinen van Namen, de Nederlandse jezuïeten, de KAJ, VKAJ en de Kajottersbeweging, de glazenier Eugeen Yoors, het atelier Ganton en de collectie Top. Ook gaan we verder met de digitalisering van (bedreigde) erfgoedbestand(del)en, onder meer van de parochiebladen Kerk en Leven, die u online zal kunnen raadplegen.

Er staan verschillende internationale onderzoeksbijeenkomsten op stapel, onder meer over elites en vrije tijd in de negentiende eeuw en over de socio-politieke impact van het neothomisme. Verder blijven we diverse publicaties uitgeven, zoals over ‘Gothic Revival Worldwide’, moderne kerken in de Euregio Maas-Rijn en de geschiedenis van de sociale zekerheid voor zelfstandigen in België. Ook zetten we onze pandgangen en kapel open voor enkele tentoonstellingen, onder meer het kunstproject El Camino en De zoeaven. En we zijn dit jaar opnieuw te gast in het Caermersklooster met een tentoonstelling over armoede in historisch perspectief.

En last but not least liggen er enkele belangrijke beleidsmatige ontwikkelingen in het verschiet: het centrum krijgt in het najaar een nieuwe directeur en voorzitter en de wetenschappelijke commissie wordt vernieuwd.

Over dit alles berichten wij u graag verder in onze e-nieuwsbrief, die u maandelijks in uw mailbox ontvangt. Meer uitgebreide artikels kunt u lezen in onze driemaandelijkse papieren nieuwsbrief. Deze wordt u opgestuurd op eenvoudige vraag.